Pályakezdőknek


„Pályaválasztás előtt állok, sok ízületi gyulladásban szenvedek. Nem szeretek erről senkinek beszélni”

Az iskolából, főiskoláról vagy egyetemről a munka világába való átlépés mindenki számára kihívást jelent, a reumatológiai betegséggel élő fiatalok számára pedig ez a kihívás további kihívásokkal is társulhat.

Bizonyára vannak köztetek olyanok, akik már dolgoztak korábban, például részmunkaidős vagy önkéntes munkát végeztek az iskolai szünetben, vagy az iskolai oktatás részét képező gyakorlat, illetve a felsőfokú képzés során szereztek tapasztalatokat e téren, és így már rendelkeznek bizonyos ismeretekkel a munkakörülményeket illetően. Ugyanakkor lehetnek köztetek olyanok is, akiknek minden munkavégzéssel kapcsolatos dolog újdonságnak számít.

A weboldalra folyamatosan helyezünk olyan információkat, amelyek megkönnyítik a munka világába való belépést, függetlenül attól, hogy teljes vagy részmunkaidős állást vállaltok, szabadúszóként vagy önkéntesként dolgoztok.
Beszélj a háziorvosoddal és a szakorvosoddal a számodra legmegfelelőbb kezelésről, és tájékozódj, hogy hogyan léphetsz érintkezésbe olyan országos vagy helyi, reumatológiai betegséggel élőket támogató szervezetekkel, amelyek segíteni és támogatni tudnak téged a céljaid elérésében.

A reumatológiai betegséged megfelelő kontrollálása és kezelése rendkívül fontos ahhoz, hogy önálló életet élhess, és képes legyél dolgozni.