Álláskereső betegeknek


„Reumatoid artritiszt diagnosztizáltak nemrég. A kezelés hatására jobban érzem magam, újra dolgozni szeretnék. Hogyan kezdjek neki? Félek, ha kiderül, hogy RA-ban szenvedek nem kapok semmilyen munkát.”


A munka életünk fontos része; megélhetést biztosít, és ugyanakkor hozzájárul a függetlenség és az önbecsülés érzésének fenntartásához. Ezért is akarunk a legtöbben dolgozni, illetve megtartani az állásunkat. Amikor azonban reumatikus betegséget diagnosztizálnak Önnél, ez számos megfontolandó kérdést vet fel. Ha a betegsége nem a munka következménye, mint például a reumatoid artritisz, szembe kell nézned azzal a dilemmával, hogy felfedje-e betegségét a munkaadódnak, felettesednek és munkatársaidnak, vagy tartsa inkább titokban.

Ha Ön úgy dönt, vagy úgy alakul, hogy beszélnie kell róla, vajon milyen kérdéseket kell megfontolnia és milyen megközelítést érdemes alkalmazni? Ha a betegség a munka idézte elő, például az ismétlődő megterhelés okozta sérülések, át tudja-e vajon a munkaadója megfelelően alakítani a munkakörnyezetet, át tudja-e Önt esetleg más munkakörbe helyezni, vagy átképzésre lesz szüksége, és másfajta munkát kell majd keresnie?

A weboldalra folyamatosan helyezünk olyan információkat, ötleteket és tanácsokat, amelyek segítenek, hogy Ön is újra munkába álljon.