Reumaklub Egyesület Hévíz-Keszthely


A Reumaklub 1997. évben alakult Hévízen, a betegek által önkéntesen létrehozott betegklub.

Reumaklub Egyesület hivatalosan 2005-ben lett bejegyezve Zala megyében.

Az Egyesület célja:

-Szociális tevékenység, figyelemmel kíséri a reumatológiai betegségek hazai és nemzetközi helyzetét.

-Együttműködik a reumatológiai betegségekkel foglalkozó tudományos egyesületekkel és szervezetekkel, részvételi szándékkal.

-A reumatológiai betegségben szenvedők részére, előadásokat, bemutatókat szervez, amellyel elősegíti a betegek életminőségének javulását.

-Elősegíti a reumatológiai betegek egymásközti tapasztalatcseréjét.

-Szenior sportélet támogatása.

-Szabadidő hobbi, tevékenység

Az Egyesület céljainak megvalósítása érdekében:

-tagjai és vendégei számára rendszeresen előadásokat, referáló konferenciákat rendez,

szükség szerint bevonja munkájába mindazokat a szakembereket, akik felkészültségüknél fogva az Egyesület célkitűzéseit elő tudják mozdítani.

-kulturált szabadidő tevékenység, kirándulások, évzáró.

A reumaklub Egyesület feladata, hogy figyelje a pályázatokat, programokat és előadásokat szervezzen a tagságnak. Az előadások után személyes kapcsolat az előadóval, a szakorvossal, a gyógytornásszal és a diatetikussal.

Fontos, hogy az ország betegklubjaival kapcsolatot tartsunk. Több látogatást tettünk más beteg kluboknál és Hévízen is több beteg klubot láttunk vendégül.

Az egyesület elnöke: Brunner Tiborné Zsóka, aki alapító betegként kezdeményezte a klub létre jöttét. Az egyesület bejegyzése után folyamatos pályázatoknak köszönhetően a klub sikeresen működik. Tagság közel 100 fő.

Az egyesület alelnöke és szakmai vezetője Dr Horváth József, reumatológus, aki évekig volt az elnöke az egyesületnek. Alapítás óta élvezi a betegek bizalmát a személyes és nyitottsága nagyban hozzájárul az egyesület működéséhez

Az egyesület havi rendszerességgel szervezi a találkozókat, minden hónap 2 vagy 3 csütörtök 15 óra. Minden évben közösen alakítjuk a programokat, betegséggel kapcsolatos előadások, gyógytorna, étkezési tanácsok, neves személy meghívása, szeniorsport, nordic walking túrák, zenés fürdőkúrák, kirándulások.

Elérhetőség: REUMAKLUB EGYESÜLET

8360. KESZTHELY, Kossuth 40.

Működési helye: HÉVÍZ, Szent András Kórház.

Email cím: reumaclub@freemail.com

Mobil: 20/566-1106 vagy 30/936-6005

Cím: 8360 Keszthely, Kossuth u. 40.

Egyesület vezető: Brunner Tiborné Zsóka

Szakmai vezető: Dr. Elek Attila

Bir.bej. 1992/2005.