Magyar Reumatológia Haladásáért Alapítvány


A Magyar Reumatológia Haladásáért Alapítványt a Magyar Reumatológusok Egyesülete alapította 1990-ben.

A közhasznú Alapítvány célja a magyar reumatológiai tudomány, a betegellátás és egészségnevelés fejlesztése, színvonalának emelése. Egyik feladata a reuma betegeket ellátó szakemberek – orvosok, rezidensek, gyógytornászok, szakasszisztensek részére magas színvonalú, akkreditált továbbképző tanfolyamok szervezése, aktuális szakmai információkkal történő ellátása. Kiadja a Magyar Reumatológia c. folyóiratot, szakmai pályázatokat ír ki.

Másrészt 1996-óta tevékenykedik reumatológiai betegséggel élők érdekében. Munkáját 7 tagú kuratórium koordinálja, a kuratórium elnöke Gönczi Csabáné dr. Fontos feladata a reumabetegek minél teljesebb körű tájékoztatása, segít a betegség megértésében, lehetőségek feltárásában, újabb gyógymódok megismerésében. A betegek tájékoztatására rendszeresen kiad betegségismertetőket.

A Magyar Reumabetegek Egyesületével közösen támogatja az ország terültén levő betegklubok, egyesületek munkáját, részt vesz a nemzetközi betegszervezetekkel való kapcsolattartásban.

2005-től évente három alkalommal betegújságot jelentet meg REUMA HÍRADÓ címmel. A kiadvány egyebek között tanulságos és színvonalas betegségismertetőket, gyógymódokat, új terápiás lehetőségeket, gyógyfürdő bemutatásokat tartalmaz, tájékoztat a betegjogokról, a betegegyesületek életéről, az egészségügyi rendeletek változásairól is. Az újságot valamennyi betegklubnak, egyesületnek díjmentesen juttatják el és kedvező áron meg is rendelhető. Közérthető cikkei lehetővé teszik, hogy ne csak betegek számára, hanem jóval szélesebb körben nyújtson tájékoztatást.

Az Alapítvány www.reumatologia.hu honlapján olvashatóak a Reuma Híradó megjelent számai, valamint friss hírekkel, információkkal szolgál mind az orvosok, mind a betegek részére.

Címe: 1023. Ürömi u. 56.

Tel.: 326-3396, hívható hétfőtől péntekig 9 -15 óra között