Megfelelő információ az érintetteknek


A betegséggel együtt élni nehéz, ezért fontos a megfelelő tájékoztatás, orvos-beteg együttműködés, információáramlás és a nemzetközi tapasztalatok felhasználása a magyar gyakorlatban.

„Befejeztem tanulmányaimat és igyekeztem helytállni a munkahelyemen és a családomban. A fájdalom nem látszik, de ráül hétköznapjaimra. Alapítványi munkám során azon dolgozom, hogy sorstársaim ne érezzék magukat elszigetelve és megőrizhessék függetlenségüket.”
Gönczi Lily, Magyarország

A betegség progressziója (előrehaladása) rheumatoid arthritis esetében korai diagnózissal és kezeléssel megállítható, a rehabilitáció sikerrel folytatható, amely a lehető legkisebbre csökkenti a rheumatoid arthritis okozta hátrányokat, javítva ezzel az érintettek aktív társadalmi szerepeinek megőrzését.
A kezeléssel a betegek jobb életminőséget kapnak, integrálódnak a társdalomba, és innentől kezdve már nem költséget jelentenek a társadalom számára, hanem aktív munkaerőként értéket hoznak létre.

Ehhez azonban feltétlenül szükséges a megfelelő tájékoztatás, az orvos-beteg együttműködés az aktív információáramlás, valamint a nemzetközi eredmények integrálása a magyar gyakorlatba.