Az EULAR (European Alliance of Associations for Rheumatology = Európai reumatológiai egyesületek szövetsége) PARE (People with Arthritis/Rheumatism in Europe)  a reumatológiai betegséggel élők nemzeti szervezeteinek európai szövetsége mintegy 200 reumatológiai (gyulladásos és kopásos ízületi és gerincbetegség és állapot, mozgásszerveket is érintő autoimmun) betegséggel élő embertársainkat összefogó érdekvédelmi szervezete.

Az EULAR egy olyan tudományos szervezet, amelynek egyik ága az orvosok tudományos egyesületeit, másik ága a betegek nemzeti szervezeteit fogja össze. Az EULAR évente más-más országban rendezi meg a betegszervezetek éves kongresszusát azzal a céllal, hogy az adott országban is felhívják a társadalom és a döntéshozók figyelmét a reumatológiai betegségek egyénekre és a társadalomra gyakorolt hatásaira, terheire, és ezek csökkentésének lehetőségeire.

Egyesületünk az EULAR PARE tagja, mely többek között ajánlásokkal, állásfoglalásokkal, webináriumokkal, oktatóvideókkal segíti a társszervezeteket.